Je vertrouwde lichaam terug met een tepelhofreconstructie

Bij ongeveer een derde van de vrouwen met borstkanker is operatieve verwijdering van de borst de beste behandeling. Op het moment dat je ziek bent, heb je er alles voor over om weer beter te worden. En het moment dat het woord ‘kankervrij’ valt, ben je daar uiteraard dankbaar voor. Maar na zo’n ingrijpende behandeling, willen veel vrouwen graag een borstreconstructie om hun vertrouwde silhouet weer terug te krijgen.

 

Een tepelhofreconstructie

Want na een lange periode van behandelen, wil je je graag jezelf weer voelen. In zo’n geval kun je ervoor kiezen om je borst of borsten te laten reconstrueren. Een borstreconstructie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Maar voor veel mensen is de borst pas echt af als er ook een tepelhof is toegevoegd. Dat kan met een tepelhofreconstructie.

 

Een groot gemis

Ondanks dat het silhouet weer intact is, kun je het ontbreken van een tepel als een groot gemis ervaren. Laura Bruessing is PMU-specialist en heeft veel ervaring met tepelhofreconstructies. Ze vertelt: ‘Met behulp van medische pigmentatie is het mogelijk om een heel natuurlijk resultaat te creëren, waarbij de tepel niet van echt te onderscheiden is. Met medische pigmentatie is het namelijk mogelijk om een zeer realistisch 3D-resultaat te bereiken. Dit is een precies kunstwerkje op zich.’

 

De behandeling

Een tepelhofreconstructie gaat als volgt in zijn werk. Het pigment wordt heel oppervlakkig aangebracht in de huid. Het realistische 3D-effect wordt verkregen door te spelen met licht en schaduw. Om een mooi, genuanceerd resultaat te krijgen, worden verschillende naalden voor verschillende effecten en pigmenten gebruikt. Zelfs de ‘Montgomery-kliertjes’ (de ‘bobbeltjes’ in het tepelhof) kunnen nauwkeurig worden ingetekend.

 

Wat zelfvertrouwen terug

Voor deze tepelhofreconstructie hoef je niet naar het ziekenhuis, maar kun je terecht bij een huidspecialist. Tijdens deze behandeling wordt het pigment oppervlakkig in de huid aangebracht. Bij een tweezijdige pigmentatie (bilateraal) kun je de vorm, kleur en grootte zelf bepalen, want ieders borst is weer anders. Laura vertelt: ‘Ik vind het geweldig om de reactie te zien van vrouwen na de behandeling. Het is enorm waardevol om zo een stukje zelfvertrouwen terug te kunnen geven.’

 

Andere toepassingen

Medische pigmentatie wordt ook toegepast bij onder andere:

  • Haarverlies door ziekte (het suggereren van wimpers en wenkbrauwen en het camoufleren van kale plekken op het hoofd)
  • Na een hechting of bij een diepe schaafwond, waarbij het pigment verstoord is
  • Bij brandwonden (bijvoorbeeld het vormen van een nieuwe lip)
  • Bij littekens of aangeboren afwijkingen als een hazenlip of wijnvlek

 

Voor jou?

Benieuwd geworden naar wat medische pigmentatie voor jou kan betekenen? Neem eens de tijd voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij Bruessing Secret of Beauty. De specialist vertelt je tijdens dit gesprek alles over de behandelingen en de tarieven. Tijdens de intake wordt er uiteraard uitgebreid stilgestaan bij jouw wensen. De te behandelen plek wordt bekeken en je kunt meteen zien welke kleuren pigment het beste bij je passen. Natuurlijk kun je ook voor al je andere vragen en wensen omtrent schoonheid en je huid bij Bruessing Secret of Beauty terecht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laatste nieuwsberichten

september 22

Verhuizing

Per 1 oktober verhuizen wij naar een nieuw pand.

Lees meer
maart 19

Geen littekens meer door fractional needling

Benieuwd wat de fractional laser voor jou kan betekenen?

Lees meer
maart 17

Betere huidverzorging? Begin met een huidanalyse!

Omdat een goede huidverzorging enorm belangrijk is!

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *