Voel je weer compleet met een tepelhofreconstructie

shutterstock_1255131859

Veel vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan, kiezen voor een borstreconstructie. De borstreconstructie doet je weer helemaal vrouw voelen, alleen mist er nog wat. Vaak wordt bij een borstamputatie namelijk de tepel ook verwijderd. Er zijn verschillende methoden om een tepel te reconstrueren. Een veel toegepaste methode is het tatoeëren van de tepel en de tepelhof. Met behulp van medische pigmentatie is het mogelijk om een heel natuurlijk en blijvend resultaat te creëren, waarbij de tepel nauwelijks van echt te onderscheiden is. Het lijkt net alsof je echt een tepel óp je huid hebt. Een medische tatoeage bij tepelhofreconstructie is dan ook vaak de echte ‘finishing touch’ van de borstreconstructie.

Medische pigmentatie

Dermatografie, zoals medische pigmentatie ook wel genoemd wordt, is een oppervlakkige en meer natuurlijke manier om kleurstof in de huid te brengen dan tatoeëren. Dermatografie is gebaseerd op hetzelfde principe als permanente make-up, waarmee je voor langere tijd je wenkbrauwen, ogen of lippen kunt verfraaien, alleen wordt dermatografie meer gebruikt als reconstructie van de huid of het camoufleren van littekens of medische problemen.

Tepelhofreconstructie

Met behulp van dermatografie kan er een nieuwe tepel op je borst worden aangebracht. Met een speciale naald worden kleurpigmenten in een dieper liggende huidlaag ingebracht en er wordt gewerkt met de nieuwste 3D-technieken, waarbij met licht en schaduw wordt gespeeld. Er kan niet alleen gezorgd worden voor een areola, het ronde of ovale pigmentkleurige stuk huid rond de tepel (dat ook wel 'tepelhof' wordt genoemd), maar ook de klieren van Montgomery, de bultjes rondom de tepelhof, kunnen nauwkeurig worden ingetekend, zodat een zeer realistisch 3D-effect wordt verkregen. Specialiste Laura gebruikt verschillende naalden en pigmenten voor een mooi, genuanceerd resultaat. Het pigment wordt in de lederhuid aangebracht, waardoor de kleur het best tot zijn recht komt.

Het traject

Voor het reconstrueren van de tepelhof ben je bij Laura Bruessing en de andere specialisten van Bruessing Secret of Beauty aan het juiste adres. Het traject ziet er globaal gezien zo uit:

- De behandeling start met een intake. Daarin wordt alle tijd genomen om de mogelijkheden en wensen te bespreken. De kleur, grootte en vorm worden uitgebreid doorgenomen. De te behandelen borst wordt ingetekend en samen met jou voor een spiegel besproken.
- Het traject bestaat uit meerdere sessies. Per keer brengen we 1 of 2 kleuren aan. Je neemt plaats in de fijne ligstoel en met een minuscuul naaldje wordt het pigment aangebracht. Het langzaam opbouwen van de ‘invulling’ van het te behandelen gebied garandeert een zo natuurlijk mogelijk resultaat.
- Tussen twee sessies in zitten minimaal zes weken tijd om je huid te laten herstellen. Op die manier heeft de vervolgbehandeling een optimaal effect.
- Na de behandeling mag het gebied vier dagen niet nat worden.
- Net als bij permanente make-up, vervaagt ook dermatografie na verloop van tijd. Daarom heb je na twee tot vijf jaar vaak een opfrisbehandeling nodig.

Helemaal vrouw voelen

Het verschil tussen je borst angstvallig voor andermans ogen afschermen, en je weer comfortabel voelen wanneer je intiem bent met je partner, of zonder schaamte naar de sauna gaan. Een mooie borst- en tepelreconstructie kan helpen bij het accepteren dat je je eigen borst kwijt bent. Na de tepelreconstructie en het tatoeëren van de tepelhof vallen littekens minder op, doordat de tepel de aandacht trekt.

Benieuwd geworden?

Ben je nieuwsgierig naar wat medische pigmentatie voor jou kan betekenen? Neem eens de tijd voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij Bruessing Secret of Beauty.

Deel dit artikel: