Een opfrisbeurt voor je make-up!

Make-up-Utrecht

Er valt veel tijd te winnen wanneer je permanente make-up (PMU) hebt. Je ziet er altijd verzorgd uit, zonder dagelijks te moeten make-uppen. Logisch dat je heel blij bent met je mooie wenkbrauwen of strakke eyeliner. Toch is ook PMU niet compleet onderhoudsvrij. Om er zeker van te zijn dat je make-up echt mooi blijft, is er zo nu en dan een opfrisbeurt nodig!

Wat is PMU?

PMU is een mogelijkheid om altijd een opgemaakt gezicht te hebben. Met behulp van een heel dunne naald wordt een speciale, huidvriendelijke kleurstof in de tweede huidlaag gebracht. Direct na de behandeling lijkt het resultaat erg heftig, maar dit trekt snel weg. Een PMU-behandeling is compleet veilig wanneer deze wordt uitgevoerd door een ervaren specialist met de juiste vakkennis. De specialist kan je dan ook goed adviseren over tinten, vorm van de make-up en de verzorging ervan.

Mogelijkheden PMU

Er zijn verschillende plekken die je kunt behandelen met PMU. De mogelijkheden zijn:
Wenkbrauwen: natuurlijk ingevulde wenkbrauwen of natuurlijke 3D-hairstrokes
– Eyeliner: een subtiele, dunne of juist dikkere eyeliner (met eventueel een wing)
– Lipliner: een verfijnde, natuurlijke lijn voor een strakkere contour. Ook is het mogelijk de lippen in het geheel bij te werken, bijvoorbeeld om de kleur sprekender te maken.

Lang plezier!

PMU biedt je dus de mogelijkheid om er dagelijks netjes verzorgd uit te zien. Maar hoewel de naam anders doet vermoeden, is permanente make-up niet voor altijd. De kleurintensiteit vermindert na verloop van tijd, totdat je eigen pigment er weer doorheen komt. PMU blijft ongeveer twee tot vijf jaar zitten. Laura Bruessing van Bruessing Secret of Beauty is PMU-specialist en vertelt: 'Ik benoem altijd dat we regelmatig een opfrisbehandeling moeten plannen. Die opfrisbehandeling is om te voorkomen dat de PMU zo vervaagt dat het effect niet meer mooi is.'

Natuurlijke vernieuwing

Laura legt uit hoe het komt dat de PMU na verloop van tijd vervaagt. 'Dat komt door de natuurlijke opname van de huid. De pigmenten worden oppervlakkig in de huid aangebracht, dus langzamerhand 'ruimt' de huid de pigmenten op tijdens het vernieuwingsproces. Zonlicht speelt ook een rol bij het vervagen van de PMU.' Laura benoemt dat een opfrisbeurt doorgaans zo'n jaar na de behandeling plaatsvindt. 'We zien dat de kleurintensiteit op dat moment wat is afgenomen. Hoe langer je wacht met een opfrisbeurt, hoe meer tijd het kost om te herstellen. Vandaar dat we er liever niet te lang mee wachten.'

Tips!

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van PMU, is er wel een aantal tips waar je rekening mee kunt houden:
– houd de behandelde huid na de eerste week zo droog mogelijk zodat de huid goed kan genezen
– ga de eerste twee weken niet sporten of naar de sauna, want het zout uit je zweet kan de pigmenten afbreken
– regelmatig scrubben en chloor kunnen ervoor zorgen dat de kleur sneller verdwijnt
– vermijd in de eerste maand fel zonlicht en ga niet onder de zonnebank
– gebruik, wanneer je in de zon bent, een crème met hoge beschermingsfactor

Voor jou?

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van permanente make-up? Neem eens de tijd voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij Bruessing Secret of Beauty. Laura vertelt je tijdens dit gesprek alles over de behandelingen en de tarieven. Tijdens de intake wordt er uiteraard uitgebreid stilgestaan bij jouw wensen. De te behandelen plek wordt bekeken en je kunt meteen zien welke kleuren pigment het beste bij je passen. Natuurlijk kun je ook voor al je andere vragen en wensen omtrent schoonheid en je huid bij Bruessing Secret of Beauty terecht.

Deel dit artikel: