’Permanente make-up camoufleerde mijn hazenlip’

hazenlip

Puistjes, een slechte haardag of ongelijke wenkbrauwen: we maken ons er allemaal weleens druk om. Gelukkig kunnen we daar wat aan doen. We verzorgen onze huid, bundelen ons haar in een paardenstaart of epileren onze wenkbrauwen. Maar wat als je een hazenlip hebt? Emily (21) schaamde zich zolang ze zich kan herinneren voor haar schisis, totdat ze permanente make-up liet zetten. ‘Van mijn hazenlip is nu bijna niets meer te zien. Ik kan eindelijk écht vol zelfvertrouwen in de spiegel kijken!’

Gepest

Emily: ‘Vanaf het moment dat ik naar de basisschool ging kreeg ik het al te horen: ik zag er anders uit. En ik wist het zelf ook. Ik had al meerdere operaties achter de rug die mijn hazenlip zouden moeten herstellen. En ik moest geregeld naar de logopedist omdat mijn spraak niet was zoals die van mijn klasgenootjes. Op zich niet erg, maar naarmate ik ouder werd kreeg ik steeds meer opmerkingen naar mijn hoofd over mijn lip. Het begon met ‘wat is er met je lip?’ en ‘hoe kom je daaraan?’, wijzend naar mijn mond. Op de middelbare school begon het pesten pas echt. Ik werd uitgescholden, uitgelachen en misschien nog wel het ergste: buitengesloten.’

Onzeker

‘Natuurlijk wisten mijn ouders van het pesten. Zij probeerden mij te laten inzien dat ik prachtig en uniek was. Maar als je zestien bent, helpt dat niet. Als je in de spiegel kijkt blijf je je afwijking zien. En de pesters ook! Gelukkig stond ik best sterk in mijn schoenen en beet ik van me af, maar ik werd wel onzeker. Ik deed er alles aan om mijn hazenlip te verbergen en heb de meest dure make-up geprobeerd. Ik was zelfs blij toen we met de coronacrisis mondkapjes moesten dragen.’

'Ik werd er onzeker van'

Permanente make-up

‘Na mijn middelbare school wilde ik iets in de beautysector gaan doen. Tijdens mijn studie hoorde ik daardoor over permanente make-up. Toen ik wat ging googelen, kwam ik erachter dat je daarmee je hazenlip kan camoufleren. Dat ik dat niet eerder wist! Ik kwam uit bij PMU Bruessing, een beautysalon bij mij in de buurt. Na een intakegesprek met eigenaresse Laura wist ik het zeker: ik wilde permanente make-up op mijn lippen.’

De behandeling

‘Ik vond het wel spannend om aan mijn ouders te vertellen wat ik van plan was. Maar tot mijn verbazing stonden ze meteen achter mijn keuze. Ze wilden alleen maar dat ik gelukkig was. Als dit mij zelfverzekerder zou maken, vonden ze zeker dat ik het moest doen. Aan de behandeling voorafgaand besprak ik uitgebreid met Laura wat mijn wensen precies waren. Aan de hand van een lookbook heb ik een keuze kunnen maken voor mooie, natuurlijke en symmetrische lippen. Laura heeft met behulp van pigmentatie de symmetrie in mijn lippen hersteld. Na het opsmeren van een verdovende crème bracht ze met een dunne naald pigment aan in mijn lippen. Na nog geen vijftien minuten kon ik het resultaat bewonderen in de spiegel.’

Verbluffend eindresultaat

‘Toen ik in de spiegel keek was ik totaal verrast. Ik hoopte op een goed effect, maar dit was boven al mijn verwachtingen! Mijn lippen waren met een licht pigment gekleurd. En het was op zo’n manier aangebracht, dat van mijn hazenlip bijna niets meer te zien was. Als je niet weet dat ik schisis heb, zie je het waarschijnlijk ook niet. Maar het grootste effect heeft het gehad op mijn zelfvertrouwen. Ik ben eindelijk oprecht blij als ik in de spiegel kijk!’

Herkenbaar?

Herken je je in het verhaal van Emily? Heb je ook een hazenlip, of een ander litteken dat erg zichtbaar is? Bij Bruessing kan permanente make-up je helpen zulke imperfecties te camoufleren. Meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op!

Deel dit artikel: