Dit moet je weten over de nazorg van PMU!

nazorg

Je PMU-behandeling zit er op en je bent blij met het resultaat. Je wenkbrauwen, lippen of eyeliner zien er prachtig uit. Maar hoe geniet je nou zo lang mogelijk van je PMU? In dit artikel geef ik je enkele tips voor de nazorg van permanente make-up.

De eerste weken

Na de behandeling zwelt je huid soms een beetje op. De één heeft hier meer last van dan de ander. Schrik daarom vooral niet als je de volgende ochtend ineens wakker wordt met licht opgezwollen wenkbrauwen of lippen. Dit is allemaal onderdeel van het genezingsproces! Bovendien neemt de zwelling vaak erg snel af. Het duurt ongeveer vier tot zes weken tot de huid volledig genezen is.

Water of zweet

Zorg dat de permanente make-up in de eerste week niet in contact komt met water. Wees daarom extra voorzichtig met alles wat van invloed kan zijn op het herstel. Dat betekent dat je even niet kunt zwemmen. Ook de zonnebank en de sauna kun je beter even links laten liggen. Daarnaast kan overmatig zweten slecht zijn voor je PMU. Het wordt daarom vaak afgeraden om de eerste dagen intensief te sporten. Jammer hé...

Een goede verzorging van je PMU is belangrijk

Hygiëne

Voor de nazorg van alle permanente make-up behandelingen geldt dat het belangrijk is om het behandelde gebied goed schoon te houden. Dit doe je door de PMU twee keer per dag schoon te maken met een licht vochtig wattenschijfje. Hiermee verwijder je eventueel wondvocht, talg en zweet. Hygiëne is erg belangrijk om het genezingsproces van de huid te optimaliseren.

Pas op met de zon

We spenderen maar wat graag onze dagen in de zon. Maar als je veel in de zon zit, vervagen de pigmenten van de permanente make-up sneller. Hierdoor moet je deze eerder laten bijwerken. Probeer daarom zeker in de eerste maand weinig in de zon te zitten. De PMU is dan extra gevoelig voor uv-straling. En smeer jezelf goed in met een zonnebrand van factor 50! Overigens is dat altijd aan te raden, of je nu PMU draagt of niet.

Houdbaarheidsdatum

Ook permanente make-up gaat niet voor eeuwig mee – het is niet helemaal permanent. Alle PMU heeft een houdbaarheidsdatum. Door celvernieuwing en uv-straling vervaagt je make-up, hoe goed je ook je PMU verzorgt. Hierdoor zul je het na een tijdje weer moeten bijwerken. Geen zorgen, je PMU ziet er niet raar uit als deze vervaagt. De kleur wordt alleen lichter. Het verschilt per persoon en huidtype hoe lang de PMU meegaat. Met een goede nazorg in de eerste periode verleng je de houdbaarheid van de PMU. Merk je dat je permanente make-up er anders uitziet? Dan is het waarschijnlijk tijd om het te laten bijwerken.

Kom bij ons langs

Moet jouw PMU bijgewerkt worden? Neem dan contact op met PMU Bruessing voor een afspraak. Wij geven je graag advies over de nazorg en houdbaarheid van je permanente make-up. Ook kunnen we je nog meer tips geven over hoe je PMU nog langer meegaat!

Deel dit artikel: