Littekencamouflage? Het kan met PMU!

littekencamouflage

Littekens vallen soms best op, zeker als ze in het gezicht zitten. Het is dan vaak het eerste wat mensen zien. Dit kan best vervelend zijn. Permanente make-up kan de oplossing bieden. In dit artikel lees je hoe littekenverbetering en littekencamouflage je huid kunnen verbeteren.

Hoe ontstaan littekens?

Littekens ontstaan in sommige gevallen door een operatie of een ongeval. Maar ook bepaalde soorten eczeem, puistjes en acne kunnen voor littekenvorming zorgen. Laatstgenoemde komt relatief vaak voor bij tieners. Maar acne kan ook op latere leeftijd voorkomen, en nog steeds voor littekens zorgen.

Littekenvorming voorkomen

Heb je acne op je gezicht? Het voorkomen van littekens is altijd beter dan ze genezen. Bij acne ontstaan littekens door het peuteren aan de plekken met vieze handen. Hierdoor ontstaat er vaak een ontsteking, waardoor er nog meer acne ontstaat. Ook het afsluiten van de huid met make-up, zoals foundation, kan zorgen dat acne verergert. Als je acne vanaf het begin goed behandelt, zal deze huidaandoening later waarschijnlijk geen littekens achterlaten.

Ook andere littekens kun je voorkomen. Behandel een huidbeschadiging bijvoorbeeld met littekencrème. Toch gebeurt het vaak dat de huid permanent beschadigd raakt. Dan is huidverbetering door littekencamouflage of littekenverbetering een goede oplossing.

Voorkomen is altijd beter dan genezen

Permanente make-up

Er zijn verschillende manieren om littekens te behandelen met permanente make-up. PMU Bruessing biedt bijvoorbeeld littekencamouflage aan. Dit is een vorm van medische pigmentatie waardoor je littekens verbeteren en minder zichtbaar worden. De behandeling richt zich op het verminderen van kleurverschillen. Het verschil in kleur verminderen we door het aanbrengen van permanente make-up. Hierdoor worden littekens minder zichtbaar.

Langdurig proces

Voor een optimaal resultaat is wel een langdurig proces nodig. Een behandeltraject begint altijd met een intakegesprek om de huid te bekijken en de behandeling te bepalen. Iedere huid, en ieder litteken, is immers anders. Vervolgens worden de benodigde behandelingen voor huidverbetering ingepland. Hiertussen moet de huid rust krijgen om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te behalen. Daarom zit er ongeveer zes weken tussen de sessies.

Benieuwd geworden?

PMU Bruessing is specialist in permanente make-up. Het is onze missie om te zorgen dat jij je weer mooi voelt. Wij hebben veel ervaring met het behandelen van littekens. Neem contact op met onze specialisten voor een advies voor jouw huidtype.

Deel dit artikel: