PMU: de feiten en fabels

PMU

Je zelfverzekerder voelen, een imperfectie wegwerken of simpelweg tijd besparen in de ochtend. Er zijn allerlei redenen om te kiezen voor permanente make-up. En als je ervoor kiest, wil je wel een beetje ingelezen zijn. Maar er is zoveel verschillende informatie over PMU te vinden, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is waar en wat niet? In dit artikel lees je over de belangrijkste feiten én fabels over permanente make-up!

Fabel: PMU is hetzelfde als een tatoeage

Permanente make-up wordt vaak gezien als een soort tatoeage op het gezicht. De verwarring is begrijpelijk, maar er is een duidelijk verschil. Waar een tattoo diep in de huid wordt gezet, wordt PMU aangebracht in de bovenste laag van de huid. Een tattoo is definitief omdat de inkt niet verdwijnt uit de diepere huidlaag. Permanente make-up is langere tijd zichtbaar, maar vervaagt wel na een aantal jaar. Bovendien is het gemakkelijker te verwijderen dan een tatoeage. Je zit niet voor altijd vast aan de kleur in je huid.

Feit: de behandeling is niet pijnlijk

Natuurlijk, de pijngrens verschilt per persoon. Maar de meeste mensen die kiezen voor permanente make-up, ervaren tijdens de behandeling slechts een licht prikkend gevoel. Er wordt aan de behandeling voorafgaand altijd een verdovende crème aangebracht om de gevoeligheid van de huid te verminderen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de behandeling aangenaam verloopt. Je hoeft niet bang te zijn voor pijntjes!

Dit moet je weten voordat je aan PMU begint

Fabel: PMU is geschikt voor iedereen

Permanente make-up is voor de meeste mensen geschikt. Toch zijn er een aantal uitzonderingen. Dat kan te maken hebben met je leeftijd of gezondheid. Als je jonger bent dan zestien jaar moet je nog heel even wachten. Ook zwangere vrouwen en mensen met bepaalde huid- en oogaandoeningen kunnen geen gebruik maken van PMU. Val je niet onder één van die groepen? Yes, dan is permanente make-up geschikt voor jou!

Fabel: PMU geeft een onnatuurlijk effect

Een veel te donkere kleur op je gezicht, ongelijke wenkbrauwen of scheve lipcontouren. Niet erg als je zelf je make-up doet. Maar als je permanente make-up laat zetten mag dat natuurlijk absoluut niet gebeuren. Het blijft tenslotte jarenlang zitten! Gelukkig zijn zulke horrorscenario’s uitgesloten als je een PMU-behandeling ondergaat bij een professional. Wanneer je naar een specialist gaat bespreek je tijdens een intakegesprek uitgebreid wat je wensen zijn. Daarbij wordt er gekeken naar je huid en worden er verschillende kleuren getest. Op die manier ben je er zeker van dat het effect niet meer dan natuurlijk zal zijn.

Over PMU Bruessing

Je weet nu wat meer over permanente make-up. Maar misschien heb je nog wel meer vragen. Bij PMU Bruessing beantwoorden we die graag. We adviseren je met als belangrijkste doel dat je met een fijn en veilig gevoel de behandeling ingaat. Onze passie is om jou weer zelfverzekerd te laten voelen. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op!

Deel dit artikel: