Permanente wenkbrauwen: Welke techniek voor welk resultaat?

art1

Nu permanente make-up (pmu) steeds populairder en bekender wordt, zijn de technieken steeds uitgebreider en verfijnder. Van alle mogelijkheden die pmu biedt is misschien de meest behandelde zone wel de wenkbrauw. Niet zo vreemd, want de wenkbrauwen hebben een belangrijke rol in de expressie en omlijsting van ons gezicht. Dat betekent ook dat de vorm, dikte en kleur van de wenkbrauwen uiterst persoonlijk is. Maar welke techniek past nu bij welke wensen?

Verschillende mogelijkheden

Op het gebied van pmu voor wenkbrauwen zijn er verschillende technieken die kunnen worden ingezet, soms zelfs in combinatie met elkaar. Wanneer je een bepaald eindresultaat voor ogen hebt, is het wel zo prettig wanneer je weet met welke technieken dat ook daadwerkelijk bewerkstelligd kan worden. Bij Bruessing Secret of Beauty maken we gebruik van technieken als microblading, ombre wenkbrauwen, de ‘shadow’-techniek en 3D-hairstrokes, die we hier verder toelichten.

Microblading

De techniek die ‘microblading’ heet is erg nieuw. Hierbij wordt een speciale pen gebruikt met flinterdunne naaldjes. Middels deze dunne naaldjes kan de specialist als het ware haartjes tussen en om de bestaande wenkbrauw bijtekenen. Dit is een ontzettend verfijnde techniek, waardoor ook heel lichte of nauwelijks zichtbare wenkbrauwen op natuurlijke wijze worden aangevuld. De ‘haartjes’ worden in laagjes aangebracht voor een zo subtiel en natuurlijk mogelijk resultaat.

Welke techniek past nu bij welke wensen?

Uiterst realistisch

De 3D-hairstroketechniek lijkt erg op microblading, maar er zijn verschillen. Ook hierbij brengt de specialist middels kleine naaldjes getekende streepjes op de huid aan die haargroei suggereren. Maar waar bij microblading de haartjes elkaar niet kruisen, is dat bij de hairstroketechniek juist wel het geval. Deze techniek geeft dan ook een voller en ietwat ‘ruiger’ effect, mede doordat er sprake is van een soort 3D-effect. Deze uiterst realistische techniek kan goed worden ingezet wanneer je al zichtbare wenkbrauwen hebt en deze wat voller zou willen. Maar ook wanneer je geen wenkbrauwen hebt en juist een royale wenkbrauw ambieert, past deze techniek goed bij jouw wens.

Technieken combineren

Een trend die zich onderscheidt van de heel gerichte haartjestechnieken, zijn de ombre wenkbrauwen. Ombre betekent zoveel als het verlopen van licht naar donker of andersom. Het spel met licht en donker zorgt voor een speelse, trendy wenkbrauw die opvalt en het gezicht zodoende mooi omlijst. In veel gevallen wordt gebruik gemaakt van een combinatie van ombretechnieken en de hairstrokestechniek.

Spelen met schaduw

Veel vrouwen vinden het effect van een wenkbrauwpoeder erg mooi, maar vinden het aanbrengen ervan een te tijdrovende of frustrerende klus. Wenkbrauwpoeder geeft een zachtere, subtielere nadruk aan de wenkbrauw dan een potlood. Aan de hand van de shadowtechniek kan dit poedereffect worden nagebootst. Vooral bij de wat oudere huid past deze zachte techniek goed, aangezien harde lijnen de andere lijnen in het gezicht kunnen benadrukken.

Medische pigmentatie

Er is ontzettend veel mogelijk op het gebied van pmu, voor ieder wat wils. Maar wanneer haargroei volledig ontbreekt, er sprake is van littekens of andere schade, dan is specialistische hulp misschien gewenst. Medische pigmentatie lijkt veel op pmu, maar is in plaats van cosmetisch specifiek gericht op camoufleren. Bij Bruessing Secret of Beauty kun je ook terecht voor verschillende typen behandelingen op het gebied van medische pigmentatie. Wil je meer weten over pmu of medische pigmentatie, of heb je andere vragen omtrent de huid(verzorging)? Neem gerust contact op.

Deel dit artikel: