Wenkbrauwen: van bijtekenen met roet tot Powder Brows!

shutterstock_1115162048

Wenkbrauwen – voor sommigen een grote bron van frustratie, voor anderen de sleutel tot een gevoel van schoonheid. Het in model brengen en bijkleuren van je wenkbrauwen kan best wat tijd in beslag nemen, zeker als je de techniek nog niet echt onder de knie hebt. En hoe zorg je er nu voor dat het er een beetje natuurlijk uitziet? Wenkbrauwen omlijsten je gezicht, maar dan wil je wél graag dat dat ook op aansprekende wijze gebeurt.

Wenkbrauwen bijwerken

Er zijn allerlei redenen om je wenkbrauwen te willen bijwerken. Het geeft je een verzorgd gevoel, je gezicht krijgt meer uitdrukkingskracht of je hebt van nature geen tot weinig wenkbrauwen. Al van oudsher doen vrouwen hun best om het beste van hun wenkbrauwen te maken, er zijn dan ook al heel wat trends en technieken de revue gepasseerd voordat we aankwamen bij de subtiele en natuurlijke ‘powder brows’.

Doorlopende wenkbrauw

Ten tijde van de oude Grieken was de doorlopende wenkbrauw hét toonbeeld van schoonheid, intelligentie en rijkdom. Was je in die periode niet gezegend met veel haargroei op je voorhoofd, dan schilderde je dat gewoon bij met een speciale verf. Vrouwen uit de Romeinse tijd zetten dit ritueel voort: zij werkten hun wenkbrauwen bij met roet of kohl. In die tijd werden donkere, sterke wenkbrauwen mooi gevonden.

Middeleeuws voorhoofd

Omdat in de Middeleeuwen een hoog voorhoofd een teken van schoonheid en aristocratie was, probeerden de modieuze vrouwen alles om het voorhoofd optisch te verlengen. Zo verwijderden ze hun wimpers en wenkbrauwen en tekenden ze dat vervolgens niet bij. Sterker nog, veel vrouwen scheerden zelfs hun haarlijn bij om een hoger voorhoofd te creëren. Ondenkbaar, een paar eeuwen later. Want in de negentiende eeuw was ‘zo natuurlijk mogelijk’ het devies.

Hollywood-look

In de twintigste eeuw wisselden veel trends elkaar af. In de jaren twintig tekenden vrouwen hun wenkbrauw met een donker potloodje zo dun, scherp en hoog mogelijk op het voorhoofd. De trend ontstond in Hollywood, aangezien de wenkbrauwen mooi contrasteerden op de zwart-witschermen. Het gebruik van potlood is tot op de dag van vandaag gebruikelijk – zij het dat er tegenwoordig een stuk meer kleurtinten beschikbaar zijn.

Poeder en permanente make-up

In de jaren tachtig gold het devies ‘bigger is bestter’: voor kapsels, schoudervullingen én ook voor wenkbrauwen. Er werd zo min mogelijk geëpileerd en om wenkbrauwen extra aan te zetten, gebruikte men poeders. Ook wenkbrauwpoeders zijn nog steeds in gebruik. Vanaf de jaren tachtig is permanente make-up een optie om de wenkbrauwen bij te werken, maar in de tussentijd zijn de technieken sterk verbeterd en verfijnd.

Powder Brows

Vandaag de dag kun je bijvoorbeeld kiezen voor powder brows. Bij de powdertechniek wordt het pigment handmatig in de huid gebracht met een speciale pen. Het resultaat hiervan is een volle wenkbrauw, alsof je wenkbrauw is ingekleurd met een zacht poeder. Doordat je middels deze techniek een subtiel ombre effect krijgt, blijft de wenkbrauw zeer natuurlijk ogen. Hierbij wordt de vorm en kleur bepaald op basis van jouw wens en het advies van de specialist.

Wist je dat…

- Permanente make-up in feite semi-permanent is? Power brows moeten na ongeveer twee jaar worden bijgewerkt. Het gaat wel langer mee dan microblading, wat na een jaar tot anderhalf moet worden bijgewerkt.
- Powder brows met een ombretechniek kunnen worden aangebracht? Dat geeft een mooie overloop van kleuren in de wenkbrauwen en oogt daardoor natuurlijk.
- Powder brows geschikt zijn voor alle huidtypen? Ook als je een wat vettige huid hebt kan deze techniek bij jou worden toegepast.

Duurzame trends

Gedurende de geschiedenis is er een grote variëteit aan trends geweest, en ook vandaag de dag zie je mensen met verschillende wensen omtrent hun wenkbrauwen. Uiteindelijk gaat het erom dat jij jouw eigen natuurlijke schoonheid benadrukt ziet. Want een zelfverzekerde uitstraling is de meest duurzame trend van allemaal.

Voor jou!

Ben je benieuwd geworden naar de verschillende mogelijkheden van PMU? Bij Laura en de andere specialisten van Bruessing ben je aan het juiste adres. Voordat je een PMU-behandeling ondergaat, zal je huid professioneel beoordeeld worden. Daarna krijg je een advies over welke behandeling het beste bij jou en je wensen past. Heb je andere beautyvragen? De specialisten bij Bruessing helpen je graag om jouw schoonheid te benadrukken en bieden daarvoor diverse behandelingen aan.

Deel dit artikel: