‘Ik durf mezelf veel meer te laten zien’

shutterstock_1543602947

We dragen bijna allemaal wel een litteken met ons mee. Van ongelukjes, huidcondities of incidenten uit het verleden. Littekens gaan uit zichzelf niet meer weg. Bij veel mensen zijn ze gelukkig weinig zichtbaar en makkelijk weg te stoppen, maar bij anderen zijn de littekens elke dag te zien. Bruessing Secret of Beauty biedt medische pigmentatie aan, ook wel dermatografie genoemd. Dit is een prachtige oplossing voor lichte plekjes op je lichaam die je wil verbloemen, zoals littekens en lichte plekken als gevolg van vitiligo. Ook bij een tepelhofreconstructie of plekken met uitgevallen haar is medische pigmentatie prima te gebruiken om mooie resultaten te boeken. Sanne (26) vertelt over haar ervaring met deze behandeling.

Grotendeels ongedeerd

‘Ik heb er geen herinnering van, zelfs al herinnerde mijn huid me er iedere dag opnieuw aan. Mijn moeder heeft verhaal al talloze keren verteld, zo vaak dat ik het inmiddels ook kan vertellen. Ik fietste als jong kind nog niet zo heel lang zonder zijwieltjes en op een dag wist ik niet meer goed te sturen en botste ik tegen de stoeprand op. Ik viel en kwam met een smak op de stoep terecht. Ik stond toen weer snel op en was grotendeels ongedeerd. Op een wond op mijn voorhoofd na.’

Altijd zichtbaar

‘Het heelde goed en ik heb er geen grote schade op nagehouden, dus tot zover was er niet direct aan de hand. Maar zo’n twintig jaar na dat ongeluk zag je nog steeds de sporen op mijn gezicht. Een vrij klein, maar toch zichtbaar roze litteken. Het is klein en het valt lang niet iedereen op, maar ik vond het toch jammer dat zo’n klein ongelukje voor de rest van mijn leven zichtbaar was. En op zo’n plek ook! Hoe vaak ik het verhaal van mijn fietstochtje wel niet heb moeten vertellen, echt verschrikkelijk. Ik probeerde het steeds vaker met make-up wat weg te werken en te verstoppen, wat redelijk lukte, maar koste me wel een hoop tijd iedere dag. Echt blijvend was deze oplossing niet.’

Een andere oplossing

‘Ik ben toch gaan kijken of er een manier was om misschien met permanente make-up wat aan het litteken te doen, of anders tips te krijgen over hoe ik het beter zou kunnen verbergen. Bij Bruessing Secret of Beauty leerde ik dat niet PMU, wat zij ook aanbieden, maar juist medische pigmentatie erg geschikt was voor het wegwerken van littekens. Ik ben wat resultaten op gaan zoeken en was snel om. Dit was precies waar ik naar zocht.’

Het resultaat

‘Littekens gaan nooit echt weg, maar het is bij Bruessing gelukt om mijn litteken voor het grootste deel te verstoppen. Mijn voorhoofd ziet er voor het eerst sinds jaren egaal en gaaf. Ik durf mijzelf nu ook veel meer te laten zien. Ik merk gewoon als ik mensen voor het eerst ontmoet en zelfs als ik buiten rondloop dat ik me anders voel, ik denk niet meer steeds, wat als ze het zien? Of, wordt ik nu aangestaard? Soms vergeet ik zelfs even dat ik er een litteken had zitten. Ik ben Bruessing dus ontzettend dankbaar!’

Meer weten?

Het verhaal van Sanne is slechts een van de vele verhalen van klanten van Bruessing Secret of Beauty met medische pigmentatie. Ben je geïnteresseerd in deze of een andere behandeling van Bruessing? Neem dan contact op voor een vrijblijvend intakegesprek. Hier staan we stil bij wat jij wil en hoe we jou het beste kunnen helpen.

Deel dit artikel: