De perfecte wenkbrauwen voor jou!

wenkbrauwen

Mooie wenkbrauwen geven een gezicht expressie. Ze zijn vol en hebben een vorm die past bij je gezicht. Daarom bestaat er ook geen standaardvorm: elke wenkbrauw is uniek, net als je gezicht. De specialisten in een professionele browbar weten precies welke vorm en kleur wenkbrauwen jouw gezicht nodig heeft. Natuurlijk zijn er meerdere opties.

De perfecte wenkbrauwen voor jouw gezicht

Om de perfecte wenkbrauwvorm te vinden kijken we naar de vorm van het gezicht. We omschrijven vier basisvormen met de optimale wenkbrauwvorm:

  • Vierkant gezicht. Het voorhoofd en de jukbeenderen zijn ongeveer even breed, net als de kaaklijn die krachtig en sterk is. Deze kaaklijn kan je accentueren door een scherpe wenkbrauwboog te tekenen. Maak je wenkbrauwboog rond, als je die sterke kaak liever afzwakt.
  • Rond gezicht. Bij deze gezichtsvorm zijn de voorhoofd en jukbeenderen ook ongeveer even breed, maar de kaak is minder breed. Het gezicht is het breedste bij de wangen. Als je je wenkbrauwen te rond maakt, versterkt dit je ronde gezicht en lijkt het bijna bol. Zorg dus voor een hoge en scherpe wenkbrauwboog om een goede balans in je gezicht te krijgen.
  • Ovaal gezicht. Hier is het voorhoofd breed en de rest van het gezicht smaller. Als je gezegend bent met deze gezichtsvorm, leg je er extra de nadruk op met wenkbrauwbogen met een zachte hoek. Laat de wenkbrauwen in een ronde lijn uitlopen naar je slapen.
  • Hartvormig gezicht. Deze gezichtsvorm wordt gekenmerkt door een breed voorhoofd dat naar beneden toeloopt in een vrij spitse kin. Houd de wenkbrauwboog laag, want met een hoge boog lijkt je gezicht smaller.

Je wenkbrauwen zijn bepalend voor je gezicht

Wenkbrauwen - trend of tijdloos?

Als je jong bent, staat bijna alles goed. Experimenteer daarom gerust en ga met de nieuwste wenkbrauwtrends mee als je daar zin in hebt. Als je wat ouder bent, kun je soms beter wat voorzichtiger zijn. Het is dan belangrijker dat je wenkbrauwen je gezicht verzachten: je wenkbrauwen mogen bijvoorbeeld geen lijnen accentueren omdat ze te donker zijn voor je gezicht. Overleg dit met je wenkbrauwspecialist.

Bruessing browbar

Om de perfecte wenkbrauw te vinden, is niet alleen de vorm van je gezicht belangrijk. Je oogkleur, je teint en de kleur van je haar spelen ook mee. Een brow-specialist laat je zien wat er allemaal mogelijk is voor jouw gezicht. Maak daarom nu een afspraak bij PMU Bruessing voor jouw unieke, perfecte wenkbrauwen!

Deel dit artikel: