Eyeliner stijlen – winged liner of dun streepje?

eyeliner

Met eyeliner vergroot je je ogen, als je tenminste de juiste stijl gebruikt. Wanneer je een lijntje helemaal rondom ronde ogen zet, lijken je ogen nog ronder. En als je een te dikke lijn zet bij hooded eyes, lijken de oogleden nog zwaarder. Dat is geen verbetering. Het is beter om te streven naar de ideale oogvorm. Met de juiste vorm eyeliner voor jouw ogen krijg je een stralende blik!

De ideale oogvorm met eyeliner

Amandelvormige ogen zijn al eeuwenlang het schoonheidsideaal. Kijk naar Kim Kardashian of naar Cleopatra, de bekendste influencer uit de oudheid. Cleopatra verbeeldt met haar dramatische winged liner de klassieke schoonheid. Dit is de oogvorm waar wij naar streven, op een subtiele of dramatische manier. Hoe doen we dat?

Een dun streepje

Een dun streepje vlak tegen je bovenste wimperrand doet al heel veel. Je ogen worden groter en sprekender. Zo'n streepje is ideaal als je van naturel houdt. Met dit streepje kan je eigenlijk niet in de fout gaan, zeker niet als je donkere ogen en wimpers hebt. Als je lichte wimpers hebt, is het mooier om deze te verven zodat ze naadloos in je eyeliner overlopen.

Winged liner

Winged liners zijn er in verschillende vormen. Doordat je het lijntje doortrekt, worden je ogen optisch verlengd. Ronde ogen lijken dan amandelvormig. Door de lijn iets naar boven te trekken, corrigeer je bovendien hangende oogleden.

  1. Babywing. Begin met een dun streepje en trek het een centimeter door.
  2. Cateye. Voor deze kattenogen begin met een dun streepje aan het eind en ga iets omhoog zodat er een wing ontstaat. Trek daarna een lijn vanaf je binnenste ooghoek tot aan de punt van de wing.
  3. Dramatic wing. Hier gaan we helemaal Cleopatra. Super retro, dus! Trek je streep langer door, maak de wing groter en de streep dikker. Hiermee val je zeker op.

Permanente eyeliner of zelf doen?

Er zijn veel verschillende producten om eyeliner aan te brengen, maar echt heel makkelijk is het niet. Je moet een vaste hand hebben als je niet wilt dat je babywing dramatisch uit de hand loopt. Eyeliner – of de remover - kan bovendien voor irritaties zorgen, vooral als je lenzen hebt. Een ander bekend nadeel is het uitlopen: als je huid vochtig wordt, krijg je al snel vlekken.

Permanente make-up

De oplossing? Je eyeliner aan laten brengen bij een PMU-specialist! Je eyeliner zit 's ochtends meteen perfect, loopt niet uit, en het blijft 2 tot 5 jaar zitten. Zoals je ziet, blijft permanente eyeliner niet je leven lang zitten. Dit is een groot voordeel. Kies bijvoorbeeld als je jong bent voor een dramatische look en ga later over op een lijntje of een babywing. Overigens zit je met een lijntje of een subtiele wing nooit fout: perfect voor op je werk en makkelijk bij te werken voor een feestje.

Bruessing

Als je begint aan permanente make-up, wil je natuurlijk wel dat dit goed gebeurt. Bruessing is een salon voor beautybehandelingen en huidverbetering, die gespecialiseerd is in permanente make-up. Gun jezelf ook het gemak van permanente make-up en zie er altijd uit om door een ringetje te halen!

Deel dit artikel: