Betere huidverzorging? Begin met een huidanalyse!

Om lang te kunnen genieten van een mooie huid, is het zaak om tijd en energie te investeren in de juiste verzorging. Toch is het vaak best lastig te weten welke producten je nu het beste kunt gebruiken. Zoveel mensen, zoveel meningen, en dat terwijl iedere huid toch echt iets anders nodig heeft. Tijd om de expert in te schakelen zodat jij zeker weet dat miskopen voorkomen kunnen worden!

Een huidanalyse

Vraag jezelf eens af: ben je tevreden met hoe je huid eruit ziet? Heb je de indruk dat de producten die je gebruikt de huid helpen? Voelt je huid zacht en soepel aan? Wanneer je op een of meerdere van deze vragen ‘nee’ moet antwoorden, is het verstandig je huid te laten analyseren. Zo kun je ontdekken waar het in jouw huid aan schort, en waar je aanpassingen in je verzorgingsregime kunt doorvoeren. Bij Bruessing Secret of Beauty kun je terecht voor een huidanalyse die je vertelt hoe het gesteld is met jouw huidtype en -conditie.

Verschillende huidtypes

Zo is er een aantal verschillende huidtypes aan te wijzen. Bij het indelen van de categorieën kan er in ieder geval gekeken worden naar de hoeveelheid vet en vocht die in de huid aanwezig is, en hoe het huidoppervlak eruit ziet.
– Normale huid: niet uitgesproken vet of droog, kleine poriën en een zachte, soepele huid.
– Vette huid: voelt vettig aan, vergrote poriën en glanst.
– Droge huid: fijne structuur, niet heel zichtbare poriën, soms schilferig, kan trekkerig voelen.

Gecombineerde huid

Moeilijker om te achterhalen, is wanneer er sprake is van een gecombineerde huid. In dat geval heb je zowel droge als vette huiddelen in het gezicht. Meestal is er sprake van een vettere T-zone (het gebied tussen voorhoofd, neus en kin) en een drogere huid op de wangen. Ook kan je huid meer of minder gevoelig zijn. Een gevoelige huid reageert veel sterker op invloeden van buitenaf, waardoor deze sneller geïrriteerd raakt door cosmetica, zonlicht of stress.

Persoonlijk behandelplan

In de huidanalyse wordt in kaart gebracht of er bepaalde stoffen zijn waar jouw huid behoefte aan heeft of juist niet en of je allergieën hebt. Ook de oorzaken van eventuele huidproblemen komt op deze manier aan het licht. Aan de hand van de uitslag van deze analyse kan een persoonlijke behandelplan worden opgesteld, maar ook adviseert de specialist je over de juiste producten. Zo kun je in de salon én thuis werken aan het verbeteren of mooi houden van de huid.

Tips!

Er zijn een aantal tips dat je kan helpen bij het bepalen van de juiste huidverzorging.

  • Bepaal je routine: ontdek welke stappen in jouw verzorgingsritueel noodzakelijk zijn. Doorgaans bestaat dit grofweg uit reinigen, exfoliëren en hydrateren.
  • Gebruik liever tubes dan potjes: de meeste actieve werkstoffen in crèmes kunnen niet goed tegen zuurstof. Crèmes in tubes worden niet (of veel minder) aan zuurstof blootgesteld, waardoor de werkzaamheid gewaarborgd wordt.
  • Verzorg de huid ook van binnenuit: pas op met nicotine, alcohol en geraffineerd suiker, drink voldoende water en voorkom teveel zonlicht. Al deze zaken hebben namelijk een negatieve werking op de huid.