Wat is Permanente make up?


Permanente make up is een soort cosmetische tatoeage (ook bekend als micro pigmentatie of semi pigmentatie) De meest voorkomende behandelingen zijn beschikbaar voor de ogen, wenkbrauwen, lippen. De effecten die beschikbaar zijn kunnen variëren van een natuurlijke uitbreiding op subtiele wijze en het verbeteren van de gelaatstrekken. Een passende look: subtiel of juist opvallend

 

Wat is medische pigmentatie (tatoeage)?


Ik ben van mening dat het helpen om het zelfbeeld van iemand weer op te bouwen iets heel bijzonders is. Pigmentatie met een medische/camouflerende insteek. Permanente make-up heeft een meer cosmetische aard. Om het doel (camouflage) te bereiken is dit mogelijk om in combinatie te doen met Fractional Needling & Scar Relaxation. Een x aantal behandelingen is beschikbaar voor mensen die een medische aandoening hebben als bv. haaruitval (Alopecia) brandwonden of littekens.

 

Welke verschillende behandelingen zijn beschikbaar voor PMU?


Uw wenkbrauwen, ogen, lippen verbeteren met de nieuwste technieken. Mocht u een medische pigmentatie behandeling nodig hebben zijn er verschillende behandelingsmogelijkheden beschikbaar. Wenkbrauwen, ogen, lippen, littekens kunnen behandeld worden met permanente make-up en medische pigmentatie

 

Wat houdt de behandeling in?


Een eerste consult (intakegesprek) zal worden gebruikt om uw wensen te bespreken en helpen beslissen over het resultaat dat u het beste past. Alles, van uw levensstijl, beeld, haar, huidskleur en gelaatstrekken zal rekening worden gehouden. Zo gaan we de juiste kleur bepalen die perfect aansluiten bij u wensen en welke behandeling het beste van toepassing zal zijn. *De behandeling zelf omvat dat microscopische deeltjes van pigment in de reticulaire laag van de huid aangebracht zal worden laagje voor laagje.

 

Hoe lang duurt de behandeling?


De behandeltijd hangt af van de wensen en het behandelgebied. Maar het duurt de eerste behandeling ongeveer 2 uur, de tweede 1,5 uur en de derde behandeling een half uur. Tussen elke behandeling zit een periode van minimaal 4 tot 6 weken ook voor tweede en derde behandeling. Prijzen die weergeven worden zijn voor drie behandelingen. Na afloop van de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst, houdt hier rekening mee. Dit verandert na 3-4 dagen, je ziet dan ook korstjes verschijnen. Schrik dus niet en neem deze donkere kleur even voor lief.

 

Zijn er risico's?

Er zijn een aantal risico’s aan PMU. Zoals bij elke vorm van tatoeëren, kunnen deze allergische reactie, ongewenst resultaat, misplaatste kleur, infectie of littekenvorming omvatten. Dit is vrij ongebruikelijk. Mijn salon voldoet aan alle hygiëne-eisen van de GGD. Daarnaast ben ik geregistreerd als PMU specialist bij de NSGP. Om aangesloten te blijven ben ik verplicht mij iedere twee jaar te laten bijscholen. U kunt ervan verzekerd zijn dat alle risico's worden geminimaliseerd. U bent in veilige en deskundige handen.

 

Wat zie ik er direct na de behandeling?


De kleur is donkerder en de lijn is zwaarder, na genezing wordt het resultaat aanzienlijk lichter en natuurlijker, meestal is dit na één week na de behandeling. U ziet dan echter nog niet het definitieve resultaat. Bij sommige mensen lijkt het wel of alles licht is of verdwenen. In de volgende 10 dagen vormen pigmenten de kleur die het uiteindelijk zal worden. U ziet het definitieve resultaat van de behandeling dan ook pas na een drietal weken. Is de kleur te licht of vindt u de kleur toch niet optimaal wat u ervan verwachtte? Geen paniek, de nabehandeling heeft de bedoeling om dit alles na te kijken en te optimaliseren.

 

Ik ben bang dat het te donker wordt wat dan?


Bruessing The Secret of Beauty werkt met de instelling; liever eerst te licht als te donker. Er is een ruime keuze aan pigmenten, van de lichtste blond tinten tot de donkerste bruin en zwart tinten. Toch wordt er altijd erg voorzichtig met de pigmenten gewerkt. Elke huid reageert anders en omdat u nog 2 keer no terug komt voor de nabehandeling is het altijd nog mogelijk om dan voor een tintje donkerder te kiezen.

 

Af van je mislukte permanente make up?


Het is niet nodig om nog langer ongelukkig te zijn met je spiegelbeeld. Het is heel goed mogelijk om permanente make-up te corrigeren en zelfs te verwijderen. Ik gebruik hiervoor een speciale vloeistof, die ik aanbreng met een klein naaldje in je huid. Deze oplossingsvloeistof licht te donkere permanente make up op. Het kan zelfs de pigmenten volledig uit de huid verwijderen, zonder littekenvorming. Ik kan vervolgens met de nieuwste technieken alsnog mooie permanente wenkbrauwen, eyeliner of lipliner aanbrengen.
Wat moet ik zelf doen na de behandeling?
U dient 3 dagen de huid volledig droog te houden. 7 tot 10 dagen geen bezoek aan sauna, stoombaden of zonnebank. Geen make-up te gebruiken op het behandeld gebied. Tijdens de genezing niet de huid blootstellen aan extreme hitte, kou of vocht. Voor lippen krijgt u een speciale nazorg balsem na de behandeling mee. Het verzorgen van uw permanente make up of medische tatoeage is niet moeilijk of tijdrovend. U hoeft alleen een aantal eenvoudige stappen te volgen.
Nazorginstructies krijgt u altijd mee na de behandeling. U kunt deze ook altijd nog nalezen op de website onder veel gestelde vragen.

 

Wat als mijn permanente make-up lichter wordt?


Permanente make-up wordt in de loop der tijd vooral lichter door invloed van UV straling. Een nabehandeling is om deze reden aan te raden na 1 tot 1,5 jaar. Ik werk met de één van de beste kleuren ‘’pigmenten’’ van academie Irma Hulcher.

 

Kan ik make-up dragen na de behandeling?


U kunt drie dragen op het behandeld gebied geen make up dragen u moet wachten tot het behandeld gebied genezen is voor het dragen van cosmetica.

 

Wat als ik cosmetische chirurgie overweeg?


Of u nu cosmetische chirurgie heb gehad, of overweegt dit in de toekomst te doen , dat is geen probleem. Ik zal u natuurlijke contouren en functies aanvullen. Als gevolg van het genezingsproces, moet u enige tijd tussen de cosmetische chirurgie en permanente make up behandelingen laten.
*Het is verstandig om permanente make up behandelingen als ogen en wenkbrauwen mee te wachten als u nog een cosmetische ingreep gaat doen als een ooglidcorrectie. Neem contact op voor een adviesgesprek dan weet u wat de mogelijkheden zijn.

 

Wat als ik een medische achtergrond heb of medicijngebruik?


Een volledige beoordeling van uw medische achtergrond zal voorafgaand aan de behandeling worden besproken. Wij nemen met u het Informed Consent (gezondheidsverklaring) door. Er zijn weliswaar enkele gevallen mensen niet geschikt zijn voor permanente make-up door medische zaken. Dit is vrij ongebruikelijk ik adviseer u graag hierover

 

Moet ik vrij nemen na mijn behandeling?


Sommige mensen denken dat ze vrij moeten nemen na de behandeling, in feite is dit niet het geval, tenzij u ervoor kiest om dit te doen. Je moet in staat zijn om te kunnen werken na de behandeling.

 

Moet ik mijn wenkbrauwen scheren?


Nee nooit! Ik adviseer om uw eigen wenkbrauwen te behouden, zelfs niet epileren of waxen.
We gaan uit van de natuurlijk vorm van de wenkbrauw om de juiste vorm te bepalen die het beste past bij u uitdrukking en expressie in het gezicht.

 

F.A.Q.

Permanente make up

Verwijderen permanente make up

Medische pigmentatie

Fractional needling

Wimper extensions