Tijdens het zetten van permanente make-up beschadigd de huid, waardoor er een wond ontstaat. Slechte verzorging en onhygiënisch behandelingen kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooi permanente make up leiden. Als je permanente make up goed verzorgt, duurt het ongeveer vier tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. Lees dit goed door.

 

 • Zorg dat je tijdens het genezingsproces de behandelde huid zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de huid verzorgt). Belangrijk is dat u niet gaat krabben aan de huid of pulken, ook niet wanneer het na een week lijkt los te komen. Laat het rustig vanzelf genezen. Vermijdt water op de behandelde plaats voor 3 dagen.

 

 • De eerste 7 tot 10 dagen De behandelde huid niet blootstellen aan zonlicht of de zonnebank. Draag eventueel een zonnebril.

 

 • Sauna, zwembaden, (bubbel)baden of stoombaden zijn de eerste week uitdrukkelijk verboden.

 

 • Bij een behandeling van de lippen adviseer ik de huid 3 dagen 1-2 keer per dag in te smeren met Bepanthene of vaseline. Gebruik steeds een nieuw wattenstaafje) zodat u zeker bent dat er geen bacteriën op bevinden.

 

 • Als u een lip behandeling heeft gehad, moet u eten van kruidig en zoute voedingsmiddelen vermijden totdat het gebied is genezen. Vloeistoffen kunt u beter drinken door een rietje. Dit zal zeker effect hebben op het eindresultaat!

 

 • Soms een koortslip? Een week voor de eerste behandeling te starten met het innemen van L-Lysine en vitamine C. L-Lysine is een essentieel aminozuur dat de groei van het Herpes Simplex virus remt. Advies: Start 1 week van te voren met 1 tablet van ieder voedingssupplement. Dag voor de behandeling tot en met 5 dagen na de behandeling: maximaal 3 tabletten van ieder innemen. U mag 5000 mg van de L-Lysine en vitamine C verdeeld over de dag innemen.

 

 • Breng de eerste week geen mascara, potlood, lipstick, oogschaduw of foundation aan op de behandelde huid. Op de andere delen van het gelaat is dit uiteraard geen probleem. Dit is uitermate belangrijk, de huid werd immers opengeprikt waardoor de kleurstoffen in de huid kunnen dringen waardoor er een raar kleurtje kan ontstaan. Achteraf is dit moeilijk te behandelen.

 

 • Breng de eerste week geen gezicht of oog crèmes aan op de behandelde plaats.

 

 • Als u de zon ingaat adviseer ik u een Sunblock te gebruiken om de wenkbrauwen te beschermen tegen UV straling zodat het pigment goed beschermd is. Vraag erna in de salon

 

 • Als u vlak na de behandeling last heb van zwelling, kan het opleggen van Ice pack verlichting geven tegen de zwelling. Zorg dat u tussen uw huid en Ice pack een zuivere tissue of katoendoek en dan pas de Ice pack. Dit zal ervoor zorgen dat er geen vocht kan doordringen.

 

 • Wimpers of wenkbrauwen verven kan men minstens één dag voor de behandeling nog doen of laten doen. Na de behandeling dient men minstens twee weken te wachten alvorens te verven, krullen of waxen.

 

 • Volg vooral goed de instructies voor nazorg de eerste week, dat zal in grote mate het uiteindelijke resultaat bepalen en op langer termijn ervoor zorgen dat u veel plezier hebt aan uw permanente make-up. Nog belangrijker een goede genezing zonder risico op infectie. Over het algemeen ondervinden mensen weinig of geen ongemak na de behandeling. De thuisverzorging en een donkere kleur is eerst even schrikken en wennen. Neem dit even voor lief want het eindresultaat zal verbluffend zijn en waar u achteraf veel plezier aan zou beleven!

 

 • Bent u toch onzeker over bepaalde dingen of hebt u een reactie die u niet normaal lijkt, aarzel dan niet om mij te contacteren of raadpleeg uw arts. Ik geef u graag advies of beantwoord al u vragen.

 

Download Nazorginstructies