Het verhaal van Danielle (38)

‘Had ik dat lijntje maar iets dunner gelaten’

 

Ik ben altijd al dol op make-up geweest en ik had al wel eens nagedacht over permanente make-up. Dat leek me vooral erg handig tijdens het sporten, op vakanties en ‘s ochtends bij het opstaan, want dan zie je er gelijk verzorgd uit. Daarom liet ik op een dag een smal lijntje tussen mijn wimperrand zetten, waardoor het lijkt alsof je wimpers meer volume hebben. Een tijdje later besloot ik dit lijntje wat breder te laten maken. En weer een poosje later wou ik datzelfde lijntje nóg breder, voor een nog mooier effect. Dat had ik beter niet kunnen doen. De eyeliner was redelijk geplaatst, maar echt veel te opzichtig! Dit was natuurlijk helemaal mijn eigen schuld; had ik het lijntje maar iets dunner gelaten.

 

Gelukkig gebruik ik dagelijks make-up, en daardoor viel die brede eyeliner niet op. Maar als ik mijn make-up er dan weer afhaalde of als ik ‘s ochtends ging sporten, stoorde ik mij enorm aan die dikke lijn. Ik wou ervan af, want ik had inmiddels enorm spijt. Wederom verdiepte ik mij in de wereld van de permanente make-up, maar dit keer lag de focus op het verwijderen ervan.

Ik kwam erachter dat dit mogelijk was met laser en niet veel later had ik mijn eerste behandeling. Heel eerlijk? Het deed veel pijn en het resultaat was nihil. Ik had een volgende behandeling bij een professionele laserkliniek en de behandeling zelf viel mee, omdat je maar een aantal lasershots krijgt. Alleen het effect direct daarna! Ik kreeg bloeduitstortingen rond mijn ogen en kon mijn ogen amper openen, zó dik waren mijn oogleden. Ik zag er niet uit! Bovendien merkte ik dat mijn oogleden er slapper van werden en daar zat ik natuurlijk ook niet op te wachten. Wat een drama. Ik was helemaal klaar met die behandelingen. Dan maar leren leven met die lijn.

Een jaar later begon het toch weer te kriebelen. Ik was nog steeds ongelukkig met mijn ooglijn / eyeliner en bedacht dat er inmiddels misschien nieuwe technieken waren om mijn permanente make-up veilig te verwijderen. Ik kwam terecht bij Laura van Bruessing The Secret of Beauty en zij werkte met een relatief nieuwe techniek. Met eenzelfde naald als waarmee permanente make-up wordt gezet, injecteert zij een soort zoutoplossing in het bestaande pigment. Hierdoor lossen de pigmenten in de bovenste huidlaag op. Na de behandeling zie ik een duidelijk verschil. De hardheid van de lijn is weg. Het zwart is veranderd in een soort zachtgroen, wat toevallig mooi bij mijn blauwgroene ogen staat. Ik ga nog een paar keer langs voor een behandeling. Het is niet zeker of de permanente make-up voor 100% zal verdwijnen, maar ik ben nu al heel bij met dit resultaat, dus het kan alleen maar beter worden!

Daniëlle (38)

Tips voor het laten zetten van permanente make-up:
- Denk er lang en goed over na. Houd er daarbij ook rekening mee dat je huid ouder wordt en gaat hangen en dat dat invloed op de make-up kan hebben.
- Laat je alleen behandelen bij een gespecialiseerde PMU-artist.
- Laat de PMU voortekenen, zodat je een inschatting kunt maken van het uiteindelijke resultaat.
- Liever een subtiel resultaat dan te heftig.

Heb jij net als Danielle spijt van je permanente make-up? Laat Laura dan eens kijken wat ze voor je kan doen. Vul onderstaand contactformulier in voor een gratis intakegesprek!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laatste nieuwsberichten

september 22

Verhuizing

Per 1 oktober verhuizen wij naar een nieuw pand.

Lees meer
maart 19

Geen littekens meer door fractional needling

Benieuwd wat de fractional laser voor jou kan betekenen?

Lees meer
maart 17

Betere huidverzorging? Begin met een huidanalyse!

Omdat een goede huidverzorging enorm belangrijk is!

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *