Geen littekens meer door fractional needling

Hoe ontstaan littekens?

Littekens zijn het gevolg van bepaalde huidbeschadigingen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor je huid beschadigd is geraakt, zoals een infectie, letsel, een operatie of door een huidaandoening als acne. Het weefsel waarmee littekens worden gevormd, bestaat uit hetzelfde collageen als het weefsel dat het vervangt. Wel is de vezelsamenstelling van dit materiaal anders dan bij de normale huid. Het heeft een gebrek aan elasticiteit, en zweetklieren of haarfollikels groeien niet terug. Daarnaast is er een overproductie of juist tekort aan collageen in vergelijking met de normale huid, waardoor de kleur varieert van lichtroze tot rood of donkerbruin.

Effect op zelfvertrouwen

Of jij gevoelig bent voor het ontwikkelen van littekens, is vaak genetisch bepaald: de een krijgt minder mooie littekens dan de ander. Mocht jij je erg storen aan de vlekjes of onzuiverheden, dan kan dat een groot effect hebben op jouw gevoel van schoonheid en zelfvertrouwen. Heel begrijpelijk dat je naar middelen zoekt om de littekens te verminderen. Daarom zijn er veel crèmes op de markt die littekens zouden verminderen door vitamine E of blekende middelen. Jammer genoeg is de werking daarvan nog niet wetenschappelijk bewezen.

Veilig en effectief

Met de fractional laser kunnen littekens worden aangepakt op een veilige en effectieve manier. Hoe vroeger je begint met een behandeling, hoe groter het effect. Al vanaf zes tot acht weken na het ontstaan van het litteken kan de fractional laser gebruikt worden, waarbij de behandeling het verdere herstelproces van het litteken ondersteunt. Maar ook oudere littekens zoals striae kunnen goed met deze laser behandeld worden.

De huid aan het werk

De fractional laser zet je huid in feite aan tot vernieuwing. Hoe dat werkt? Met de laser worden er kleine bundels van hitte in de huid gemaakt. Het lichaam wil deze ‘schade’ herstellen, en gaat aan het werk door het collageen in het behandelde gebied te vervangen. Aangezien collageen een belangrijke bouwstof is van de huid, geeft dit stevigheid. Daarnaast wordt het huidoppervlak vernieuwd. Dat betekent dat de huid zowel in de diepte als aan het oppervlak aan het werk wordt gezet. Aangezien de fractional laser ook gebruikt kan worden als anti-aging, gaat de huid er bovendien gezonder en jonger uitzien!

Toepassingen

Toepassingen van de fractional laser:

  • acnelittekens
  • chirurgische littekens
  • rimpels
  • grove poriën
  • striae

Voor jou?

Benieuwd wat de fractional laser voor jou kan betekenen? Neem eens de tijd voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij Bruessing Secret of Beauty. De specialist vertelt je tijdens dit gesprek alles over de behandelingen en de tarieven. Tijdens de intake wordt er uiteraard uitgebreid stilgestaan bij jouw wensen. Natuurlijk kun je ook voor al je andere vragen omtrent schoonheid en je huid bij Bruessing Secret of Beauty terecht.