• darkblurbg

Permanente make up: wat is het?

De term permanente make up heb je misschien wel eens gehoord. Het staat ook wel bekend als een cosmetische tatoeage of wordt afgekort naar PMU. Voor een optimaal resultaat gebruiken we tijdens deze behandeling een speciaal PMU-apparaat. Met een ultradunne naald, die razendsnel op en neer gaat, breng ik huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid. De vloeistof komt niet zo diep in de huid als een tatoeage, daarom wordt het ook wel semipermanent genoemd.

Permanente make-up op een goede, veilige én mooie manier aanbrengen is een vak apart. Daarom maakt Bruessing The Secret of Beauty gebruik van de meest innovatieve technieken en nieuwste apparatuur. Zodat je na de behandeling écht blij bent met de perfecte wenkbrauwen, eyeliner of lippen. Meer weten over de mogelijkheden van permanente make-up voor jou? Maak dan direct een afspraak voor een gratis intakegesprek.

Gratis intake

Waarom kies je voor permanente make up?

Er kunnen allerlei redenen zijn om voor permanente make up te kiezen. Voor de hand ligt natuurlijk het gemak, je hoeft je make-up niet steeds bij te werken. Maar ook als je last hebt van haaruitval of bijvoorbeeld een hazenlip kan het je erg helpen. Je voelt je zelfverzekerder als je er verzorgd uitziet. Wanneer je bijvoorbeeld door ziekte geen wenkbrauwen meer hebt, kan de behandeling je gezicht weer laten stralen en jou een goed gevoel geven.

Een aantal mogelijke redenen om te kiezen voor permanente make up:

 • Altijd mooie, verzorgde wenkbrauwen/lippen/eyeliner
 • Een passende look: subtiel of juist opvallend
 • Geen gedoe met make-up bij het zwembad, op het strand of in de sauna
 • Subtiel wegwerken van littekens, haarverlies (denk aan een stoppelbaard)
 • Twee tot vijf jaar profijt van de behandeling*

* Na het voltooien van de behandeling raad ik je een ‘opfrisbehandeling’ aan (na 1 tot 1,5 jaar).

Een optimaal resultaat: onze werkwijze

Natuurlijk is ieder gezicht uniek en heeft iedereen die in de salon langskomt andere wensen. Zo wil de ene persoon een subtiele aanzet van de wenkbrauwen, terwijl de ander juist voor een opvallende kleur en vorm gaat. Ik maak dan ook altijd eerst een afspraak met je om kennis te maken en je vragen te beantwoorden. Dit intakegesprek is gratis en vrijblijvend. We bespreken je wensen en de mogelijkheden. Ook gaan we in op je gezondheid en medicijngebruik, omdat dit invloed kan hebben op het plaatsen van permanente make up. Vervolgens maken we een afspraak om de behandeling uit te voeren. Bij Bruessing The Secret of Beauty plaatsten we alle nieuwe permanente make-up in drie behandelingen. Waarom? Het mooiste resultaat verkrijg je door laagje over laagje pigment in de huid te brengen. Door dit te spreiden over drie behandelingen kunnen we veel meer nuance in de kleur en intensiteit leggen. Verwacht bij ons dus geen compacte, dikke lijn, maar een uit laagjes opgebouwd natuurlijk resultaat.

Voor aanvang van de eerste behandeling bespreken we je wensen qua vorm en kleur. 30 minuten voor de behandeling breng je EMLA crème aan op het te behandelen gebied, dit werkt verdovend.

EMLA crème: goed om te weten.   

Deze crème is verkrijgbaar bij de apotheek op vertoon van een recept van je huisarts. Het is dus slim dit tijdig te regelen. Je krijgt van de apotheek een tube mee, waarschijnlijk van 5 ml. Bekijk alvast hoeveel je nodig hebt:

Wenkbrauwen: iedere behandeling 1/3 van de tube aanbrengen.
Lippen: ik adviseer je 2 tubes te vragen.
Eyeliner: het is verstandig de EMLA crème pas aan te brengen bij mij in de salon.

Daarna start ik met de pigmentatie. De behandeltijd hangt af van de wensen en het behandelgebied. Maar het duurt de eerste behandeling ongeveer 2 uur, de tweede 1,5 uur en de derde behandeling een half uur. Na afloop van de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst, houdt hier rekening mee. Dit verandert na 3-4 dagen, je ziet dan ook korstjes  verschijnen. Schrik dus niet en neem deze donkere kleur even voor lief. Het eindresultaat maakt dit ruimschoots goed! Tussen elke behandeling zit een periode van 4-6 weken. Na het voltooien van de behandeling raad ik je aan langs te komen voor een opfrisbehandeling (na 1 tot 1,5 jaar).

Tip: was je haar voor de behandeling nog even. De eerste drie dagen mag de permanente make-up namelijk niet nat worden. Je kunt gewoon douchen, maar het behandelgebied mag niet nat worden. Volg ook de nazorginstructies die je meekrijgt altijd goed op, dit bepaalt voor een groot deel het succes.

Permanente make up: opties bij Bruessing The Secret of Beauty

Bij Bruessing The Secret of Beauty gaan we bij het zetten van de perfecte permanente make up uit van jouw unieke gelaatstrekken, huidskleur en uitstraling. Hierop pas ik de behandeling aan, voor een optimaal en natuurlijk resultaat. Je kunt bij mij terecht voor:

Permanente make up is erg handig als je:

 • Weinig tot geen wenkbrauwen hebt, geen uitstraling, of expressie in het gezicht
 • Moeite hebt met opmaken of allergisch bent voor make-up
 • Altijd een verzorgde uitstraling wilt
 • Smalle lippen, vage contouren of een hazenlip hebt
 • Veel sport of vaak de sauna bezoekt
 • Een haaraandoening hebt als Alopecia Areata
 • Brandwonden hebt: we kunnen o.a. een ‘nieuwe’ lip vormen, wenkbrauwen en natuurlijke haartjes suggereren

Meer weten of een afspraak maken?

Meld je dan direct aan voor een gratis intakegesprek, ik geef je graag meer informatie. Bekijk ook alvast de tarieven voor permanente make-up.

Gratis intake