Zal het uiteindelijk volledig verdwijnen?


Het is niet nodig om nog langer ongelukkig te zijn met je spiegelbeeld. Het is heel goed mogelijk om permanente make-up te corrigeren en zelfs te verwijderen. Ik gebruik hiervoor een speciale vloeistof, die ik aanbreng met een klein naaldje in je huid. Deze oplossingsvloeistof licht te donkere permanente make up op. Het kan zelfs de pigmenten volledig uit de huid verwijderen, zonder littekenvorming. Ik kan vervolgens met de nieuwste technieken alsnog mooie permanente wenkbrauwen, eyeliner of lipliner aanbrengen.

 

Hoeveel keer moet ik behandeld worden om mijn PMU te verwijderen?


Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de kleur en de manier waarop het geplaatst is. Meestal kan de tatoeage in 3 tot 6 behandelingen helemaal verwijderd worden. Dit varieert per persoon.

 

Is Permanente make-up verwijderen pijnlijk?


Meestal niet, soms een beetje. U zult een licht bijtende prikkeling voelen in de huid.
Over het algemeen is dit goed te verdragen.

 

Wat moet ik doen na de behandeling: verwijderen van oude permanente make up?


U dient 3 dagen de huid volledig droog te houden. 7 tot 10 dagen geen bezoek aan sauna, stoombaden of zonnebank. Geen make-up te gebruiken op het behandeld gebied. Tijdens de genezing niet de huid blootstellen aan extreme hitte, kou of vocht. Korstjes laten zitten tot deze er vanzelf afvallen. Ga niet trekken aan de korstjes zo kunt u de huid beschadigen of het pigment uit de huid trekken. Nazorginstructies krijgt mee na de behandeling een gedrukt exemplaar.
Hoe lang blijft de huid geïrriteerd na het verwijderen van permanente make up?
Na de behandeling kan de huid een zwelling vertonen die na enkele uren weer wegtrekt. Koelen met een ice pack vermindert deze zwelling. Er kunnen korstjes en blaartjes ontstaan. Na 5 tot 10 dagen is de huid weer hersteld en na 6 a 8 weken kan de volgende behandeling plaatsvinden. Dit hangt voornamelijk af van uw wondgenezing, en dit wordt samen met besproken en bekeken.

 

Wat zijn de risico’s om het te verwijderen?


Hoewel met een goede voorbereiding mogelijke complicaties gering zijn, blijft de kans op een tijdelijke bijwerking aanwezig. De kans bestaat dat er op de behandelde plek blaasjes/vochtbel ontstaan. Deze zijn van tijdelijke aard en vaak binnen 24 uur verdwenen en vormen zich als korstjes op de huid. Soms duurt het herstel wat langer. Zeer sporadisch kan er ook een verkleuring van de huid worden waargenomen doordat het pigment naar de huidoppervlakte komt en uiteindelijk als een korst eraf zal vallen. Er zijn geen complicaties bekend die van blijvende aard zijn.

 

Wordt er steriel gewerkt?


Ja, er worden alleen steriele wegwerpnaalden gebruikt. Mijn salon voldoet aan alle hygiëne-eisen van de GGD

 

F.A.Q.

Algemene vragen

Permanente make up

Medische pigmentatie

Fractional needling

Wimper extensions